Опитва ли се столичният транспорт да изгони пътниците - "Запазената марка" Марио Гаврилов, 07.01.21
Публикувано на 06.01.2021

Благовест Белев - Запазената марка - 7.1.2021

БИТКОЙНЪТ ЩЕ ДОСТИГНЕ СТОЙНОСТ ОТ 500 ХИЛЯДИ ДОЛАРА СЛЕД 10 ГОДИНИ.

Поскъпването на биткойна през последните дни е вълна на нов интерес, а не балон. Светът узрява за стойността на новата технология.

Стойността на парите също е въображаема. 5 лева в джоба нямат никаква стойност, ние като общество сме се разбрали, че това е разплащателна единица. За първи път в историята виждаме нови пари да поникват от нулата за десетилетие. Няма нужда да има актив отзад, а да бъде ограничено количество, което не може да се обезценява лесно и да е удобно средство за разплащане.

Емисията от биткойн е на изчерпване. Създадени са 18,5 милиона биткойна от 21 милиона, над 90%. Никой не може да контролира биткойните, както и златото. Затова са по-добри пари от държавно издаваните фиатни пари. За копаене физически лица е много трудно вече да се включат. За инвестиция – зависи от хоризонта. Ако има хоризонт от 10 години, инвеститорите трябва да влизат, без да чакат. Ако е за по-кратък период, това е много волатилен инструмент.

Бъдете максимално консервативни с други криптовалути. Много от тях поевтиняха последните години. По-добре си купете частица от биткойна. Има риск етериумът да бъде изместен от друга технологична платформа, не голям, но съществува.

След 10 години очаквам цената на биткойн да бъде поне 500 хиляди долара. Тогава стойността на всички биткойни ще се изравни с цялото добито злато по света. Печатането на пари повдига фундаменталната стойност на биткойна. Правителствата няма как да спрат да печатат пари, защото цялата икономика ще рухне. Биткойнът е едно от най-подходящите убежища.

Светът се намира пред финансова революция. Хартиените пари ще изчезнат. Това обаче ще се случи за 10-15 години, а не за няколко месеца.

Сподели с приятели в