Бюджет под атаки - "Запазената марка" Марио Гаврилов
Публикувано на 29.10.2020

Обрат по сделката за ЧЕЗ-България - Комисията за защита на конкуренцията разреши на Еврохолд да придобие дружествата на ЧЕЗ в България след първоначалния си отказ и след като съдът отмени предишното решение на антимонополния орган.

Българската работодателска асоциация "Иновативни технологии" (БРАИТ) кандидатства да седне на масата за преговори с правителство и синдикати в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Ние сме деполитизирани, имаме добър диалог с правителство и профсъюзи, заяви в студиото на Запазената марка председателят на Управителния съвет на БРАИТ Иван Михайлов. Организацията оценява бюджета за следващата година като добър. Раздаването на пари поравно на всички не е най-правилната социална политика, но правителството трудно може да намери правилната рецепта в сегашните условия.

Отказваме се от финансовата стабилност и в бюджета за 2021-ва е заложен рекорден дефицит. Това е оценката на финансиста Plamen Danailov

За да покрие задълженията си, се очаква следващите години България да изтегли нов държавен дълг от 20 милиарда лева. 17% от децата не ходят на училище, което допълнително ще натовари социалната и здравната система. Увеличението на заплатите в тези два сектора не е реформа.

Запазената маркаМарио ГавриловИван МихайловБРАИТ

Сподели с приятели в