Композиторът Петър Дундаков в "Анфас"
Публикувано на 24.04.2021

Възпитаник на няколко престижни образователни институции - руското 133- то училище "Александър Сергеевич Пушкин", философския факултет на Софийски университет със специалност "философия", после Консерваторията в Ротердам със специалност "композиция", гостът в новото издание на "Анфас" е сред най-ярките български съвременни композитори и не само – той е многолик автор, за когото новите и експериментални пространства в изкуството нямат предел. Започва музикалния си път с групата „Тибетски сърца”, после се отдава на театралната и филмова музика, пише за балетни спектакли, за много български документални, анимационни и филмови продукции като "Възвишение", наскоро отличените на София филм фест - "Февруари" на Камен Калев и "Сантияго" на Андрей Кулев и на най-новия филм на Виктор Божинов „Голата истина за група Жигули”… От години той е и музикален продуцент и творчески директор на славната „ Мистерия на българските гласове”, с която триумфираха с проекта им с певицата Лиса Джерард по цял свят.

За метафората на вятъра, за авторството и свободата на себеизразяване, за преливането между света на музиката и визуалните образи - в събота, 24 април Олга Бузина ще разговаря "Анфас" с композитора- философ Петър Дундаков. 

"Анфас" с гост Петър Дундаков гледайте в събота, 24 април от 20.30 часа. Повторения - неделя, 25 април от 10.30 часа и сряда, 28 април от 22.00 часа.


Сподели с приятели в