Пак ли купените ромски гласове ще решават изхода от изборите - "Алтернативата" със Светла Петрова
Публикувано на 04.03.2021

Румян Русинов: 

Само малка част от ромите продават гласовете си-по-маргиналните прослойки,някъде около 20%.

Истината е,че мнозинството от ромите не отиват да гласуват.Ако се видят резултатите в техните секции,ще стане ясно,че 80-90 % от хората не са пуснали бюлетина.Те се чувстват обидени- знаят,че офертата за гласа им е позорна сделка.Не са дебили,както някои си мислят.

 Не само ромите продават гласовете си.Ромските избиратели не са по-различни от другите-те също са разочаровани и се смятат за политически непредставени.Политическата ни система е тотално дискредитирана.Затова се купуват гласове-защото политическият истаблишмънт не може да убеди хората с посланията си.Те не вярват на управлението.Има едно базисно доверие,за да функционира демокрацията-у нас нивата са под него.


Доц.Иво Инджов:

Марешки и Валери Симеонов се прегърнаха,въпреки че се"плюха" в отминалия мандат,защото сметките им не излизаха.Те пак няма да излязат,но ще се отвратят много хора,които смятаха,че има място под слънцето и за патриотичното начало,и за една корпоративна партия.Това вече е минало.

Ген.Шивиков вдъхновяваше през лятото хората от площада и когато изведнъж се появява в листата на коалиция,свързана с властта,какво да си кажат те,освен"Всички са маскари!"

Проблематично е не толкова присъствието на спортисти в листите ,а политическото номадство,както и някои знакови отсъствия.Отпадането на Пеевски е опит ДПС да продобие по-приемлив публичен образ и да стане годна,ако не за открито участие в коалиция,то за подкрепа на едно програмно правителство,което е желано от движението.Истинската промяна ще стане,когато изчезнат съмненията,че сараите на Доган дърпат задкулисно конците на политическите процеси в България.

Съюзяването на ГЕРБ с ДЕН обслужва най-вече интересите на ГЕРБ и показва,че лидерите на българските турци,критични към ДПС и Доган,нарушават принципите си,ако въобще са ги имали.Гледайте "Алтернативата" неограничено на https://tv1.bg! Също и в Youtube TV1 България, Facebook TV1 България.


Бъдете част от "Алтернативата", дарете за бъдещето на свободните медии! https://alternativata.bg

Сподели с приятели в