Новата маска на изборната манипулация - "Алтернативата" с Лили Маринкова,
Публикувано на 03.03.2021

Юлиян Ненчев областен координатор на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" описа обстановката, в която се проведоха частични местни избори за кмет в различни селища на страната. В Николаево и Славовица-Плевенско се използват- манипулация на ромския вот, заплахи и натиск от ГЕРБ.

"Мъглиж-гейт" е начнн чрез пандемията да се контролира вота- чрез събиране и преброяване на маските на гласувалите.


Скулпторът проф. Велислав Минеков и археологът Иван Петрински определят като "крайно противоречива" политиката за учредяване и легализиране на частните колекции е България, включително колекцията на Васил Божков, която беше иззета от властите, а преди това тържествено открита от културният министър и директорът на НИМ. Има колекции чиито артефакти са също веществени доказателства, за които се водят дела 30 години. Легаризирането на частни колекции след решението на Коституционния съд е довело до регистрацията на 11 колекции , а очакват разрешение още 200 души. Колекционерите се третират противоречиво на "добри" и "лоши" държавата ги забранява и разрешава избирателно. Крайно влошена е политиката за управление на културните ценности в последните 10 години-разформирован е едниственият институт в тази област НИНКН.

Поетът Иван Ланджев - държавата не знае какво да прави с културните ценности, аретефактите стават заложници на различни игри за власт и пари. Пренебрежението на ГЕРБ към справедливия граждански протест-миналата година тотално е отчождила управляващите от културния елит и това личи ясно от предизборните им листи.Гледайте "Алтернативата" неограничено на https://tv1.bg! Също и в Youtube TV1 България, Facebook TV1 България.


 Бъдете част от "Алтернативата", дарете за бъдещето на свободните медии! https://alternativata.bg

Сподели с приятели в