Кредитният рейтинг като оптимистична манипулация-"Алтернативата" с Калин Манолов
Публикувано на 23.02.2021

Играя за победа, реалистично е да бъда избран – каза в предаването Алтернативата с водещ Калин Манолов единственият независим кандидат-депутат в София Давид Леви. Леви твърди, че народният представител трябва да е близо до избирателите си, начин за което е мажоритарният избор. Приоритет на независимия кандидат-депутат е демонополизирането на здравната каса.

Нова „блатна коалиция“ ГЕРБ-БСП-ДПС с премиер тип Беров не е изключена, прогнозира полотологът Георги Киряков. Президентът няма моралното право да взима отношение по политически въпроси в една предизборна кампания. Кампанията няма да е състезание на програми, а на обещания за бъдещето.

Правителството е като двойкаджия, получил шестица по пеене, коментира повишаването на кредитния рейтинг на България от рейтинговата агенция Фич макроикономистът Мартин Димитров. Тази година в България ще влязат много пари, трябва да бъдат умно изхарчени, за да има реален икономически растеж. Но това може да стане ако в политиката влязат нови хора с реформаторска нагласа, каквито сегашните политици не са. Може да се окаже, че ще минем през поредица от избори, за да достигнем тази цел.

Сподели с приятели в