Колко голям е модела Борисов в енергетиката - "Алтернативата" с Емилия Милчева
Публикувано на 19.02.2021

ГЕРБ се окопава в енергетиката. Журналистът Владислава Пеева: Изборът на Валентин Николов за шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) се приема добре от бизнеса, тъй като той е диалогичен човек. Но БЕХ не изпълни ролята си да е инструмент за новаторски подход по отношение на енергетиката, да привлича ноу-хау и др., вместо това стана преразпределител на средства и гарант по кредити.


"Възродителният процес" като театър. Режисьорът Благой Бойчев, чиято постановка "Назови ме с твоето име" е направена по истории от насилствената смяна на имената на българските турци: Трябва да говорим открито като общество за този процес от нашата история, за раните, които не са затворени, да простим, а не да слушаме "аргументи" като този за "турското робство". В годините на насилствената смяна името на човек вече не представлява неговата личност, а обуславя пропагандното схващане за нея. Зад името „Мехмед“ хората не търсят личността на конкретния човек, а прозират „клането на българи“, които някой Мехмед паша е извършвал преди години. Не личността ти обуславя името, а името дамгосва личността.


Защо България е извън клуба на успешните държави? Руслан Стефанов, директор Икономическа програма в Центъра за изследване на демокрацията: Членство на България в ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) ще е от голяма полза заради ефекта върху инвеститорите. България се конкурира с други две държави от региона - Хърватска и Румъния, за място в клуба на най-развитите икономики.


Кремъл обяви тотална дезинформационна война на ЕС и НАТО в навечерието на срещата на външните министри на страните от ЕС, на която трябва да се вземат важни решения за нови санкции. Очаквайте повече от същото - думи и по-малко дела. Путин разчита, че ЕС има нужда от парите на неговите олигарси и ще предпочете да пренебрегне човешките права и свободи.

Сподели с приятели в