Кой е по-напред -"Изправи се!" или "Мутри вън"- "Алтернативата" с Лили Маринкова
Публикувано на 22.02.2021

Какви са опасностите пред българското кино?

Проф. Анри Кулев и известни кинотворци настояват президентът да наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за филмовата индустрия. Според него Законът е в разрез с европейското законодателство и има опасност да нанесе тежки последици за българското кино, тъй се създава предпоставка за схеми за финансови стимули като форма на държавно подпомагане.

Арх. Борислав Игнатов за общинските схеми, които прикриват корупцията.

Арх. Борислав Игнатов - заместник-председател на Столичния общински съвет, коментира случая със загиналото от токов удар 16-годишно момче и механизма за прехвърляне на вината от столичната администрация: "Отсъствието на прозрачност и яснота в управлението на София прикриват корупцията".

Мая Манолова разкрива предстоящите финансови схеми.

"Планът за възстановяване и устойчивост на България обрича страната ни на устойчиви бедност и корупция. В него са заложени единствено стиропор, асфалт и увеличаване на администрацията – това, от което могат да пренасочват пари" - категорична е Мая Манолова, председател на Гражданската платформа „Изправи се.БГ".

Според нея, освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и ДПС да сложат ръка върху 30 млрд. лв. от Фонда за възстановяване и устойчивост.

Сподели с приятели в