Финансова помощ за бизнеса или замазване на очи - "Алтернативата" с Миролюба Бенатова
Публикувано на 08.03.2021


„Няма данни за извършено престъпление“ - Коментар на Миролюба Бенатова.


„Кажете си, бе, хора! Не си мълчете“

Рекламистът Радослав Бимбалов за мъртвата хватка на държавата срещу неудобните в бизнеса.  

Парите за справяне с ковид - кризата като лост за контрол и репресия. Как компанията на Бибмалов е одобрена за финансова подкрепа по европейска програма, но не получава парите с аргумент за „технически пропуск“.


Да напуснеш Слави Трифонов

Защо координатори на „Има такъв народ“ се дистанцират от партията. Местата в листите ли са ябълката на раздора. Разговор с бившия координатор за Монтана Георги Йорданов.


Технология на зависимостите или как Делян Пеевски си гради мрежа от хора с издънки

Взивоопасни теми с производителя и търговец на оръжие Емилиян Гебрев. „След опита за убийство продължава опитът за икономическото ми унищожение“, казва Гебрев, който пострада при опит да бъде отровен.

„Абсолютно всичко зависи от Борисов и Пеевски. Те са заедно в един тим.

 Дали един човек е депутат или не, не е от значение. Дали стои с името си начело, също не е от значение. По-важното е кой създава зависимостите в една зависима държава.

 Делян Пеевски няма как да създаде зависимости на хиляди хора. Но едно нещо трябва да се отчете на този човек. Той е изключително умен и находчив. Той прави списъци на хората, които са напраили грешки и са се издълинили с нещо. На всички тези хора впоследствие биват предлагани постове и биват издигани. Може и да имат собствена воля, но не смеят. Защото ще изгубят веднага уважението на хората, на обществото и на децата си.“


Бъдещето: COVID 19

Може ли ваксинацията да е бъде обезсмислена от неравномерното разпределение на ваксините в света. Разговор с инфекциониста д-р Трифон Вълков.

„В света са поръчани около 11.3 милиарда ваксини, но всичко което се прави е безсмислено, ако навсякъде не се ваксинира по един и същи начин. В Канада има по 9 ваксини на човек, докато в по-бедни държави не е пристигнала нито една доза. Това е опасно. ... Ако не имунизираме масово навсякъде, ще има мутации, които ще обезсмислят кампанията, която се прилага и провежда,“ каза в „Алтернативата“ д-р Трифон Вълков.

Сподели с приятели в