Гледайте по ТV1

„Трубадур“ -

нестихващи алодисменти за оперната суперпродукция

Trubadur2  На 10-ти декември в Зала 1 на Националния дворец на културата беше  представена оперната суперпродукция „Трубадур” с участието на звездите от  Миланската скала Алиса Зиновиева и Марио Маланини. Спектакълът е част от тазгодишното издание на традиционния Новогодишен музикален фестивал на НДК. Софийската публика имаше възможност за втори път да се наслади на изкуството на световните оперни звезди Алиса Зиновиева и Марио Маланини, които се превъплътиха в ролите на

 

Леонора и Манрико от операта „Трубадур”.

Точно преди една година великолепните изпълнители изправиха на крака публиката, която имаше възможност да ги гледа в операта „Тоска” от Пучини на Русенската опера в Зала 1 на НДК.

Екипът на ТВ1 засне оперната суперпродукция и ще я предложи на своите зрители през 2015 година.

 „Трубадур” е сред най-обичаните и очаквани с интерес оперни заглавия на гениалния италиански композитор Джузепе Верди. След фурора на спектакъла „Риголето” в края на октомври, организаторите Монте Мюзик и Държавна опера Русе зарадваха меломаните със следващото заглавие от поредицата „трите големи” /„Риголето”, „Трубадур” и „Травиата”/. Спектакълът е решен в класически стил, с ефектна сценична визия и залага на подбора на звезден солистичен състав, оригинална режисура и брилянтно изпълнение на своя основен състав – солисти, хор и оркестър на Русенската опера под диригентството на Найден Тодоров. Режисьорът Огнян Драганов е автор на сценичната адаптация на спектакъла в Зала 1 на НДК. Той отново провокира зрителите с интересни и нетрадиционни режисьорски решения, без да излиза от автентичността на атмосферата на класическия по своя замисъл спектакъл. Художник на декора и костюмите е Иван Савов.

Реклама

Рекламирайте при нас

За контакти: Мария Дамянова
reklama@tv1-bg.com
Тел.: +359 2 851 09 19, 0887 33 10 49

Свали Рекламна Тарифа