Гледайте по ТV1

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

mercury-retrogradeХората, които се интересуват от Астрология знаят, че съществуват периоди, когато Меркурий започва своето ретроградно движение. Той си се движи в същата посока, но по-бавно от движението на Земята и затова визуално изглежда, че се движи назад. Такива периоди се наблюдават обикновено три пъти в годината, за около 24 дни всеки. През 2019 година те ще бъдат: от 6 март до 29 март; от 8 юли до 1 август; от 1 ноември до 21 ноември.

Какво се случва в периодите на ретрограден Меркурий?

В тези периоди обикновено вниманието и концентрацията са занижени, което води до множество грешки. Хората са по-невнимателни и разсеяни и от там идват и недоразуменията. Ежедневният график се нарушава, случват се по-често закъснения за работа или срещи. Променят се пътувания или се случват проблеми с багаж или времетраене на самото пътуване.

Наблюдават се нарушения в комуникацията и при работата с компютър и Интернет. При подписване на важни документи и договори се отчитат в последствие пропуски или недоглеждания, което на по-късен етап може да наложи преподписване или прекратяване на договорености. В тези периоди ние не работим оптимално с информацията и допускаме грешки във възприемането и интерпретирането й. Сферата на търговията също търпи промени. Закупеното при ретрограден Меркурий може да се окаже ненужно, неподходящо или с някакъв дефект. Особено техника и прибори, свързани с комуникацията – телефони, компютри.

Върху кого има най-силно влияние ретроградния Меркурий?

Влиянието му се наблюдава при хора, които имат силно изразени в хороскопа Близнаци или Дева, също и тези, при които Меркурий има силен статус в наталната карта. Под негово влияние попадат и хора, имащи меркурианска професия, като: журналисти, посредници, търговци, писатели, мениджъри. Основните ефекти на ретрограден Меркурий се усещат дори и в по-слаба степен от хора с директен Меркурий в хороскопа си. Неподвластни на неговите ефекти са тези, които по рождение имат също ретрограден Меркурий.

Какво не се препоръчва при ретрограден Меркурий:

 1. Започване на нова учебна дейност. Новите знания трудно се запомнят или са неприложими на практика. Тези лекции могат да бъдат записани и изучени след ретро-фазата.
 2. Да се наема или отдава под наем имущество. Възможни са задържащи фактори, препятствия и недоразумения.
 3. Закупуване на компютри, телевизори, терефони и друга аудио-техника, които могат да дадат дефекти или да не отговарят на очакванията ви.
 4. Да се изпраща кореспонденция и пощенски пратки. Те могат да се забавят или загубят, затова проверявайте кореспонденцията и следете движението на пратките си.
 5. Устройване и назначаване на постоянна нова работа. Възможно е условията да се окажат различни от договорените и да не сте удовлетворени от промяната.
 6. Регистриране на фирма, подписване на важни юридически документи. Възможни са забавяния, протакане или грешки и неточности в документите.
 7. Даване или взимане на заем пари. Вероятно е да не ви ги върнат или вие трудно да се издължите.
 8. Доверяване на нови запознанства и първи срещи. Те по всяка вероятност няма да са продължителни и с времето ще избледняват.
 9. Планиране на пътувания или пътешествия. Те винаги носят неочаквани промени, препятствия, задръжки. Бъдете готови за това.
 10. Откриване на търговски обекти, филиали, започване на значими проекти. Трудно се реализират и не са рентабилни. Освен ако собственика не е с ретрограден Меркурий.

Какво можем да правим при ретрограден Меркурий?

Чудесен период за довършване, преосмисляне и приключване на стари дела и проекти. В тези периоди ние търсим или към нас се обръщат стари познати, възстановяваме отминали връзки, забравена кореспонденция. Вършим и неща, които дълго сме отлагали. Това е период за рутинна информационна работа.

 1. Устройване на сезонна или временна работа.
 2. Подреждане на стари дела, довършване на започнатите.
 3. Назначаване на длъжност по заместване.
 4. Подаване на молби за напускане или за развод.
 5. Редактиране, пренаписване, преразглеждане и проверяване на стари документи.
 6. Възобновяване, възстановяване на стари познанства, приятелства.
 7. Организиране на генерално почистване или преустройство на дома.
 8. Посещаване на духовни курсове или краткосрочни семинари с релаксиращи или психологически практики или йога.
 9. Организиране на посещения при психоаналитик или психотерапевт.
 10. Възобновяване на хоби, което сте прекъснали някога във времето.
 11. Да погледнем в себе си

Ретроградното движение на Меркурий, това е време, когато да се обърнем назад, да довършим отложените неща и да се задълбочим в себе си и своите мисли. В това време е добре да направим ревизия и анализ на своя живот и ако е необходимо да коригираме поставените вече цели и планове. При ежедневните задачи да бъдем по-концентрирани и организирани, предвидливи във времето и отговорни с документи и информация.

Реклама

Рекламирайте при нас

За контакти: Мария Дамянова
reklama@tv1-bg.com
Тел.: +359 2 851 09 19, 0887 33 10 49

Свали Рекламна Тарифа